29. August 2005
England satser stort på road pricing
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/3/6/3/vejafgifter.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Nu skal der indføres road pricing i en række byer over hele England. Lokale myndigheder i syv områder fik idag tildelt 77 mio. danske kr til at udvikle afgiftssystemer. Disse systemer skal implementeres i 2008/2009 og give nogle erfaringer så England i 2015-2020 kan indføre et landsdækkende afgiftssystem.

Der bliver tale om et system som skal være langt mere avanceret end det simple, men dyre system i London. I stedet skal systemerne enten baseres på GPS eller Brobizz lignende systemer.

Afgiftssystemerne skal indføres i Greater Manchester, West Midlands, Tyne & Wear, Cambridgeshire, Durham, Shrewsbury og en sammenslutning af myndigheder i Bristol og Bath området. Durham har allerede et lille afgiftssystemet kørende i bymidten. I dag dækker det dog kun een vej. Bristol har tidligere været tæt på at indføre et afgiftssystem, men et lokalvalg ændrede holdningen i det lokale bystyre og satte en midlertidig stopper for planerne.

Luk vindue