30. November 1999
Edinburgh stemte nej til bomringe
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/3/6/3/vejafgifter.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Det blev i 2002 besluttet at gennemføre en omfattende offentlig høring i løbet af 2003, samt en efterfølgende vejledende afstemning. Høringsfasen medførte mindre justeringer af designet for opkrævningssystemet.
Den vejledende afstemning fandt sted i februar 2005, og resulterede i at 74% stemte nej til at indføre road pricing, mens 26% stemte ja. Det medførte, at bystyret øjeblikkeligt droppede alle planer om at indføre road pricing. Man vil dog stadig prøve at gennemføre de planlagte investeringer i kollektiv transport, men de bliver nu i stedet skattefinansierede.

Luk vindue