6. December 2010
Kørselsafgifter for lastbiler udskydes
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/3/6/3/vejafgifter.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Skatteminister Troels Lund Poulsen har besluttet at udskyde opkrævningen af kørselsafgifter for lastbiler med mindst et år. Planen var hidtil at introducere afgiften i midten af 2012, men nu udtaler ministeren, at det tidligst bliver i 2013. Årsagen for udskydningen er, at teknologien endnu ikke er på plads. Danmark har været forgangsland med f.eks. IC4-tog og den digitale tinglysning uden den store succes, men skatteministeren ønsker ikke et system, som ikke fungerer fra dag ét, og derfor ser han sig nødsaget til at udskyde projektet.

Udskydningen kommer kun få dage efter, at kørselsafgifter for privatbiler blev droppet; også pga. de dårlige erfaringer med at være først til at implementere ny teknologi.

Indtægterne fra kørselsafgiften skulle have været brugt til at sænke personskatten, men nu må regeringen se på andre områder for at finansiere sin forårspakke.

Luk vindue