16. August 2011
Polsk lastbilafgift
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/3/6/3/vejafgifter.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Siden Juli 2011 er det det gamle betalingssystem via vignetter i Polen blevet afløst af elektronisk betalingsform. Betalingen sker fremover via Onboard Units (OBU), der vil registrere, hvor meget der skal betales. Mere end 300,000 køretøjer er allerede registeret, og Kapsch TrafficCom, der har stået for implementeringen af systemet, forventer at distribuere 25,000 OBUs daglig.

Systemet dækker indtil videre mere end 1,500 km polsk vejnet, melder om stor succes med hensyn til registrering af køretøjer, der skal bruge OBU. Kapsch fik dog en bøde, da systemet blev forsinket tre dage grundet tekniske problemer.

Luk vindue