27. January 2012
Storbrittanien opgiver road pricing for lastbiler og indfører eurovignette
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/3/6/3/vejafgifter.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Efter mange års grundige undersøgelser af GPS teknologien og flere forsøg på at indføre GPS baseret opkrævning af kørselsafgifter for lastbiler har Storbrittanien nu konkluderet, at teknologien er for dyr og for usikker. I stedet har de valgt at indføre en elektronisk registringssystem (eurovignette) ligesom vi allerede har det i Danmark, Sverige og Benelux landene. Det britiske valg er overraskende fordi man i Storbrittanien netop har satset meget hårdt på en GPS baseret løsning der måler kørte km og vejtyper. Denne giver mulighed for at opkræve større afgifter end den simple eurovignette model, som kun er tidsbaseret.

Luk vindue