Firenze

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/3/6/3/vejafgifter.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Firenze har I mange år haft en zone I centrum af byen med begrænset adgang. Zonen har haft til formål at begrænse trafikken i centrum til biler med særlige behov for at komme der. Adgangstilladelse gives derfor kun til beboere, offentlige servicekøretøjer, gæster til hoteller, værksteder og lignende.

Det har dog været meget arbejdskrævende for politiet at kontrollere, at der ikke kom biler ind i området som ikke har lov at være der. Derfor besluttede Firenze by at introducere elektronisk adgangskontrol pr. 1. januar 2004.

Den elektroniske adgangskontrol fik trafikken til at falde med 20%, og samtidigt steg antallet af busbrugere betydeligt. Systemet har derfor været en succes. Alligevel udgør antallet af besøgende uden tilladelse til at komme ind i området 27%, hvilket på årsbasis er ret betydeligt.