Rom

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/3/6/3/vejafgifter.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Rom indførte i 1994 systematisk adgangskontrol til den centrale bydel. Det viste sig dog i praksis vanskeligt at håndhæve adgangsreglerne - 36% af trafikanterne opfyldte ikke betingelserne for at være i området.

Derfor indførte Rom i 2001 et elektronisk kontrolsystem, hvor trafikanter, der opfyldte kravene for adgang til området, fik udleveret en radiosender (tag) gratis (beboere, handicappede, Vatikanet m.v.), og hvor andre, der vurderedes at have behov for adgang til området, kunne få udleveret en elektronisk tag mod en årlig afgift på 71-340 €, afhængig af kategori. Videoovervågning sikrer, at de, der ikke har adgang til området, bliver identificeret og får tilsendt en bødeopkrævning.

Når adgangskontrollen ophører kl. 18.00 sker der et kraftigt trafikspring. Umiddelbart herefter stiger antallet af firhjulede motorkøretøjer med 60-70%. Bystyret i Rom vil nu indføre betaling for hver gang, man kører ind i området, men kun i aftenperioden fra kl. 18.00-23.00. Denne løsning skal kombineres med parkeringsstyring og begrænsninger i adgangen for de tohjulede køretøjer.